Itt láthatjátok mindazon írók bemutatkozását, és elérhetőségeiket, akik csatlakoztak a Kildara kezdeményezéséhez, melynek célja népszerűsíteni az olvasást!

A. M. Aranth
A. M. AranthÍró - Fantasy, Steampunk / Főnixkönyv
1999-ben kezdtem írni – igen, tudom, nem tegnap történt -, de igazán komolyra az egyetem alatt fordult a dolog, nagyjából öt-hat évvel ezelőtt, amikor kreatív írást tanultam…
Brandon Hackett
Brandon HackettÍró - Sci-Fi / Agave Kiadó
Azt gondolom, hogy egy író számára mindig az olvasók a legfontosabbak, azért írunk, hogy minél többen olvassák, és minél többen élvezzék azokat a történeteket, amelyek a számunkra fontosak, amelyeket szeretnénk mesélni, és nincs annál nagyobb öröm, mint amikor személyesen is találkozhatunk egymással.
Benkő László
Benkő LászlóÍró - Történelmi regények
Gyermekkoromtól író akartam lenni – mert imádtam a könyveket -, de az ilyen szilárd és mély elhatározást is csak keveseknek sikerül elsőre végbevinni. Később pályám az írástól tökéletesen eltérő vonalon alakult, a kenyeret nem azzal kereshettem meg, noha kezdetben komolyan kacérkodtam az újságírással.
Csátvák Soma
Csátvák SomaÍró - Sci-Fi, Fantasy
Kifejezetten érdekel a világvége – természetesen csak elméletben. Jelenleg folyamatosan dolgozom első regényem folytatásain, keresem kézirataim helyét, illetve további (társas)játékok, képregények világépítése, narratív kidolgozása van terítéken.
Összességében minden foglalkoztat, ami egy kicsit is megbolygatja a valóságot, vagy továbbgondolja azt.
Cselenyák Imre
Cselenyák Imre Író / Könyvmolyképző
Számomra nagyon fontos a személyes kapcsolattartás az olvasóimmal. Mikor csak tehetem, jókat beszélgetek velük, olykor egy kávéra is beülünk a találkozókon túl is
Gabriella Eld
Gabriella EldÍró - fantasy, emberi sorsok / Colorcom Kiadó
Már gyerekként megálmodtam, hogy író leszek. De azt meg kell hagynunk, hogy az ember sok dolgot eltervez kilencéves korában. Magamat leptem meg a legjobban vele, hogy azóta sem tágítottam az álmom mellől, és végül sikerült elérnem ezt a gyerekkori leghőbb vágyat.
Gaura Ágnes
Gaura Ágnes Író - Fantasy / Delta Vision
A szerző a Delta Vision kiadónál publikál, egy fantasy novelláskötetet (Embertelen jó), valamint a „Magyar nyakba magyar szemfog!” szlogennel futó Borbíró Borbála-sorozat köteteit (Vámpírok múzsája, Átkozott balszerencse, Lidércnyomás, Lángmarta örökség) jegyzi.
Gregus Gábor
Gregus GáborÍró - fantasy
Amikor kiskoromban megkérdezték, mi szeretnék lenni, azt válaszoltam: filmrendező vagy író. Ez tulajdonképpen még mindig áll. Könyveim meglehetősen filmszerűek, én pedig színes, látványos, néha brutális és véres jeleneteket látok magam előtt, mikor a sorokat monitorra vetem.
Holden Rose
Holden RoseÍró - Detektívtörténet gyermekeknek / Főnixkönyv
Azért választottam írói álnevet, mert sok Kovács Attila él Magyarországon, és gyakran összekevernek minket. Holden Rose-ból nincs több, csak én.
Izolde Johannsen
Izolde JohannsenÍró - Történelmi fantasy és regény / Underground kiadó
Romantikus kalandregényeim a középkori Európához igen hasonlatos tájon játszódnak, főszereplői egy-egy érdekes, korabeli foglalkozást elevenítenek fel.
Kembe Sorel-Arthur
Kembe Sorel-ArthurSzínész, Író
Nevethetünk vagy fel is háborodhatunk azon a képen, amit Kembe Sorel tükre mutat rólunk, magyarokról, de egy dolog biztos: nem fogunk tudni szó nélkül elmenni mellette.
Laura Arkanian
Laura ArkanianÍró
Szeretném magam minél szélesebb zsánerskálán kipróbálni, fordítóként általában a romantika világában bolyongok, saját kedvtelésemre viszont inkább keményebb urban fantasyt, horrort, thrillert, dokumentumregényeket, életrajzokat olvasok, és messze túl sok időt töltök az internet előtt.
Marcellus Mihály
Marcellus MihályÍró - Történelmi regények / Gold Book Kiadó
1962-ben születtem Pannónia legnagyobb városában. Egy ideig Michael Mansfieldként egy másik világban, illetve a jövőben kalandoztam íróként, ma azonban a feladatom az, hogy a múlt krónikásának feladatát végezzem.
Nyéki Márta
Nyéki MártaÍró - Oktató könyv
Én magam pedagógus vagyok, és most már egy 2,5 éves nagylány édesanyja. A vele való kapcsolatunkban és kommunikációban még jobban megerősítést nyert a módszer baba-anya kapcsolatra, kötődésre gyakorolt csodás hatása.
Patrick J. Morrison
Patrick J. MorrisonÍró - Steampunk / Főnixkönyv
Jelenleg a fiatalabb korosztálynak írok kilencévestől tizenkét éves korig egy steampunk időutazós sorozatot, de a visszajelzések alapján az idősebbeknek is tetszik.
Krausz Emma
Krausz EmmaÍró - LMBTQ, Twister Media
Már gyerekkorom óta foglalkoztatott az írás. Legalább annyira szerettem egy-egy történetet kitalálni, mint rajzolni, és ez a kettő párra is talált, amikor iskolás koromban a magam és mások szórakoztatására szerkesztettem egy állatos újságot…
Sipos Gergő
Sipos GergőÍró – történelmi krimi / Philosopheum Kiadó
A mesék és a valóság keveréke kísérje végig az életemet egészen addig a napig, amikor megértem arra, hogy írni kezdjek. Visszatekertem hát az idő kerekét, amíg meg nem találtam azt a kort, ahol a tudományok és a babonák éppen egyensúlyban voltak az igazság nagy mérlegén.
Szilágyi Zoltán
Szilágyi ZoltánÍró – Sci-Fi / Főnixkönyv
Szeretek jól kidolgozott univerzumokat alkotni, és végigvezetni rajtuk az olvasót…
Ta-mia Sansa
Ta-mia SansaÍró - Sci-Fi / Delta Vision
Leginkább a társadalmi science-fiction érdekel, abban is alkotok. De nem tartom kizártnak, hogy a saját univerzumomban játszódó regénysorozatom befejezése után nyitok más témák, műfajok felé.
Tóth Anikó Dóra
Tóth Anikó DóraÍró - Riportkönyv , Mesekönyv, TAD
Biztos vagyok benne, hogy levegő helyett betűket lélegzek be az életben maradáshoz. Mindennap írnom vagy olvasnom kell, különben azt érzem, valami nem stimmel. Szóval pont ezeket teszem, és ezekre buzdítok mindenki mást is. Hiszen bár klisé, de igaz: számos életet leélhetünk a könyvek által.
Vivien Holloway - Wee
Vivien Holloway - WeeÍró - Fantasy, Steampunk / Főnixkönyv
A regényeim inkább a fiatal felnőtt / felnőtt korosztálynak szólnak, és a fantasy mellett az utóbbi időben a steampunk is bekerült a repertoáromba, hamarosan pedig a krimi felé is megpróbálok nyitni.