10 nyereménykönyvvel a hátunk mögött, lassan két év alatt még nem kaptunk annyi negatív kommentet, mint A.O. Esther könyvének játékára a múlt héten. Az volt a legfőbb bűnünk, hogy “bele mertünk firkálni a könyvbe“. Hát, kedves fanatikusok, ez a cikk nektek szól.

Én, Varga-Czakó Adrienn, megengedhetem azt, hogy beleírjam a Kildara szót bármilyen könyvbe, oldalra, főleg úgy, hogy arra általában az íróktól engedélyt kapok rá, ha nem áll módunkban találkozni, hogy dedikálják a könyvet, amit most kivételesen utólag, de megtettünk a legutóbbi Kildara rendezvényen. Értem én, hogy mit képzelek magamról, de így legalább egy: nem adjátok el a könyvet, ha odaértek, és mondjuk még meg is nyeritek a könyvet. Kettő: emlékezni fogtok, arra, hogy tőlünk kaptátok.

Rajtatok kívül bármennyire is hihetetlen, de ez mindenki másnak pénzbe kerül. A kiadónak vagy írónak, mert nekünk adja a könyvét, majd nekünk, hogy eljuttassuk hozzátok. Amikor valaki megjegyzi, hogy hogyan firkálhattunk bele a könyvbe, de még tippel is a könyvért, bízva abban, hogy majd később ki lehet radírozni a könyvből a szót… Nem esett jól, sőt nem is igazán értettem, majd a Kildara bloggerek felvilágosítottak, hogy vannak olyan „fanatikusok” akik az íróknak sem (!) engedik meg, hogy dedikálják a könyvet, nem hogy beleírjanak egy szót. Nem tudom, de Dan Wells megtisztelőnek érezte, hogy így játszhattak a könyvéért, többször is. A magyar írók is szívesen hagyták kéznyomukat a könyveiken, vállalva a Kildara tippelős játékát, amivel sokan sokat nyertek, mert a Kildara nem csak a saját oldalára kérte a követést, hanem a magyar írókéra is, akik hálásak voltak, hogy ismertebbek lettek. Mondjuk itt meg essen szó a „nyereményvadászokról”, akik csak a játék idejére követték be az oldalunkat, majd gyorsan, ha nem nyertek, vissza is vonták a követést. Nem egy olyan nyertes volt már a mi történetünkben, akikről nem tudtuk eldönteni, hogy nyereményvadász-e vagy sem, de miután megkapta a könyvet, nagyon kedves sorokat írt. Sőt akadt olyan levél is, amiben a nyertes megköszönte, hogy nem vertük át, mert már futott bele olyan blogger-csoportba, akik játékot hirdettek, megnyerte a nyereményt, de sosem kapta meg, de mi nem vertük át.

A Kildara nem csak tippelgetésre hívja fel a figyelmet, hanem arra is, hogy olvasni jó, öröm, és igenis fontos, hogy a következő generáció ne butuljon el. De vannak olyan jelenségek, lásd a „fanatikusok” akik részben érthetetlenek, részben ijesztőek. De nem ítélek el senkit, hogy nem fogadja el a szabályinkat, miszerint bele fogunk írni, sőt a jövőben pecsételni is a könyvekbe, amiket mi kapunk meg, és amikért nekünk kell elszámolnunk a kiadók felé. Mert megtehetjük, és mert a Kildara ilyen, így kell elfogadni, mint ahogy mi is elfogadunk mindenkit olyannak -akár fanatikus, akár nem-, mint amilyen!

Szóval béke és szeretet!

Tisztelettel:
Varga-Czakó Adrienn