Ada – a Kildara alapítója – egy kislány édesanyja, és már most azon tűnődött, hogy mit adjon a babájának a kezeibe, mikor már érdekelhetik a történetek. Mert az olvasás szeretetét, nem lehet elég korán kezdeni.

Ekkor hallott a Mommynity-ről, és megkérdezte az 5 alapító tagot, hogy nekik mi az a TOP10 könyv, amit jó szívvel ajánlanának a gyerekeknek és szüleiknek.

“Egy olyan anyaközösség, ami az elfogadásra épül.
Ahol senki sem tökéletes.
Ahol senki sem kritizál.
Ahol senki sem okoskodik.
Tanács csak kérésre érkezik.
Ahol valódi anyák a valódi arcukat mutatják.”

 

Íme a TOP 10-es lista, ami nem sorrend, mert mind az ötüknek más-más a kedvence.

  1.      Julia Donaldson: A majom mamája

Elvesztettem a mamámat! Így szólt a pillangó: Szegény majom! Ne sírjál, segítek én a bajon. A bohókás pillangó lelkesen keresi, ki lehet a kicsi mamája – az elefánttól a denevérig. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majom mama karjaiba.

 

 

  1. Julia Donaldson: A legcsinosabb óriás

A szerzőpáros legújabb könyve ezúttal egy Gyuri nevű óriásról szól, aki csinos szeretne lenni! Gyuri, az óriás tehát szép új ruhákat vásárol magának, hazafelé menet azonban különböző állatokkal találkozik, akiknek segítségre van szükségük. És Gyuri nem csak a legcsinosabb az egész városban, hanem a legjószívűbb is. Hogy miért, az kiderül ebből a lapozóból.

 

 

 

  1. Varró Dániel – Akinek a kedve dacos – Mondókák apró lázadóknak

Van ez a kicsike ember, veri a szüleit szemmel. “Tomboljál, romboljál, pusztíts!” “Nem! Inkább jó leszek juszt is.”

 

 

 

 

  1. Marék Veronika: Kipp-kopp mesekönyvek

Több mint húsz év után a legújabb Kippkopp-történet! Az erdőre lecsap a vihar, és a szél elsodorja a gyerekeket. Keresés közben Kippkoppnak nyoma vész, hiába várják haza. A kis család magára marad. Hogyan vészelik át a nehéz, szomorú napokat?

 

 

 

  1. Marék Veronika: Boribon sorozat

Marék Veronika kicsi korától fogva szerette a meséket, a történeteket, ezért hamar megtanult olvasni. Később rátalált a rajzolás örömére is. Középiskolás korában mágnesként vonzotta a színház, és a bábuk varázslatos világa. A képeskönyvek és mesék mellett készített képregényeket, rajzos történeteket, rejtvényeket, játékokat. Megjelentek társasjátékai is.

 

  1. Dániel András: Kuflik! könyvek

“Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova…”
Ők tehát a kuflik.
Dániel András bumfordian humoros és kedves meséit az ovisoknak ajánljuk, de a szüleik is jókat fognak kuncogni olvasás közben!

 

  1. Holzwarth Werner: Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére

Végre magyarul is olvashatjuk a kis vakond kalandjait, akinek a fejére csináltak!
A vakond szeretné kideríteni, ki volt a bűnös, és útja során sok-sok állattal ismerkedik meg a mezőn.
Végül a legyek sietnek segítségére, hogy megoldja a rejtélyt…

A világ legnépszerűbb és legszebb kakis könyvét harminc nyelvre fordították le, és több millió…

 

  1. Aino Havukainen-Sami Toivonen: Tatu és Patu

A mumusriasztó és más hasznos találmányok… Tatu és Patu serény testvérpár tizennégy szokatlan , ám észbontóan hasznos szerkezetet  készített, ami nélkül egyetlen kisgyermekes család sem boldogulhat…

 

 

  1. Zdenek Miler: Kisvakond könyvek

Ha azt hiszed, már mindent tudsz a kisvakondról, nagyot tévedsz!
Hiszen még azt sem tudod, hogyan és mikor született.
Ebben a képeskönyvben a kisvakond mindent elmond magáról.
Megtudhatjuk, hogyan bújt elő Festőbátyó színes ceruzájából, miért került napellenzős sapka helyett ásó a kezébe, és milyen huncutságokkal bosszantotta rajzolóját, Zdenĕk Milert.

Ezeket a könyveket 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

  1. Annie M. G. Schmidt: Titi sorozat

Titinek nincs hol laknia. Szerencsére a toronyház legfelső szobája még üres. Csakhogy a szomszédok nem mind jóindulatúak:
Patyolatné szerint háziállat nem való a házba, főleg nem csótány, rendnek kell lennie, a házmester pedig szeret kötözködni
a nála gyengébbekkel. Csakhogy Titi a daruskocsijával mindenkinek segít, így hamar sok barátja akad: Gerda, a galamb,
Penna bácsi, a könyvárus, Ágica, a rószaszín ruhás kislány, a sirályok, de még az Őrnagy és Nyurgaló is! Végül még a tengerpartra is eljut új szomszédaival, a Trappolka családdal. A Szutyoksári holland szerzőpárosának a Titi a toronyház tetején az egyik legsikeresebb meseregénye.

A három részes sorozat első kötetét 5-10 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

Köszönjük szépen a válaszokat,
Kildara