Tóth János a zenélés mellett nem veti meg a jó könyveket sem, az olvasással való kapcsolata pedig érdekesen alakult ki – röviden erről is mesélt nekünk.

Kildara: Honnan ismerhetnek az olvasók? Mivel foglalkozol?
Jani: A szürke hétköznapokban biztosítóberendezési műszerészként keresem a kenyérrevalót. A hétvégi napokon azonban átváltozok “rocksztárrá”! 🙂 Az Echonald zenekar ritmusgitárosa vagyok.

Kildara: Mit jelent neked az olvasás?
Jani: Legfőképpen kikapcsolódást. Eltereli a figyelmemet a mindennap szembejövő apró-cseprő gondokról. Mikor olvasok, szinte megváltozik az idő múlása. Észre sem veszem és beesteledik körülöttem. 🙂

Kildara: Melyik könyv volt rád/életedre nagy hatással, és miért?
Jani: Gyerekkoromban alapvetően nem rajongtam az olvasásért. A kötelező olvasmányok ellen kifejezetten lázadtam! Molnár Ferenc – A pál utcai fiúk című művét azonban magam sem tudom miért, de elolvastam végig. 🙂 Ekkor szerettem meg az olvasást. Komolyabban azonban a Harry Potter sorozat hazai megjelenése fordított a könyvek felé.

Kildara: Mit olvasol most?
Jani: Éppen újraolvasom George R.R. Martin-tól a Királyok csatáját. Nagyon várom már a hatodik rész megjelenését, ezért úgy döntöttem, mire magyarul megjelenik, talán addigra sikerül a sorozat összes kötetén újra átlapozni magam.

Köszönjük az interjút!