Kurucz Ádám szintén a metálzene egyik harcosa, emellett tanár, aki még maga is tanul, ráadásul hatalmas Star Wars rajongó – ez utóbbinak köszönhetjük, hogy már ő is a könyvmolyok csapatát erősíti.

Kildara: Honnan ismerhetnek az olvasók? Mivel foglalkozol?

Ádám: Sziasztok!
Kurucz Ádám Attila vagyok 25 éves, Budapesti lakos. Főként a zenei világból lehetek ismerős az emberek számára, hiszen 8 éves korom óta foglalkozom a zenével, és azóta határozza meg az életemet.
Jelenleg végzős hallgató vagyok Klasszikus gitár előadóművészet és tanári szakon a bécsi Vienna Konservatoriumban, korábban pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Klasszikus gitár szakos hallgatója voltam. Jelenleg Dunaújvárosban tanítom gitározni a jövő gitáros nemzedékét, emellett pedig az Echonald metálzenekar szólógitáros posztját erősítem, illetve aktívan session zenészként is tevékenykedem.

Kildara: Mit jelent neked az olvasás?
Ádám: Számomra az olvasás egy fajtáját képezi a pihenésnek, mégis egyfajta aktívabb szellemi cselekvésnek, gyakorlásnak is minősül.

Kildara: Melyik könyv volt rád / életedre nagy hatással, és miért?
Ádám: Egyetemista koromig szó szerint gyűlöltem olvasni. Az általános és középiskolai kötelezőket nem olvastam, és önszántamból sem ültem le olvasni. Tudni kell rólam, hogy nagy rajongója vagyok a Star Wars univerzumának és minden részt, rajzfilmet, animációs sorozatot láttam. Tudtam jól, hogy az előbb felsoroltak csak a jéghegy csúcsa, és megannyi Sci-fi regény foglalkozik a Csillagok háborúja világával, de nem vettem rá magam, hogy akár egyet is elolvassak. A 180 fokos fordulat akkor következett be, mikor 2011-ben egy Star Wars Sci-fi/horror jelent meg Joe Schreiber tollából. Hát több sem kellett, és egy webáruházból megvettem életem első könyvét, ami nem más volt, mint: „Star Wars: Halálosztag” Olyan szinten magával ragadott, hogy az útjaim során az utcán is folyamatosan olvastam. Konkrétan voltak olyan esetek is, hogy a BKV járatairól elfelejtettem leszállni, olyannyira belemerültem az olvasásba.

Az olvasással töltött időm döntő többségében Star Wars regényeket olvasok, emellett szívesen veszek a kezembe pszichológiai témájú könyveket, amik a nevelésről, szellemi fejlődésről, kutyák pszichológiájával foglalkozik.

Kildara: Mit olvasol most?
Ádám: Jelenleg épp a Star Wars (ki hitte volna *nevet*) Repulic Commando Pentalógia 3. részét olvasom: A Színvallás.

Köszönöm a Lehetőséget Lukács Bettina Nikolettnek, alias Cettinek, hogy bemutatkozhattam ezen oldalamról is.