A Társadalomshop zenekar társalapítóját kérdeztük mini interjú sorozatunk keretében. A zenekar magyar nyelven írt, saját szerzeményeket ad elő, melyekben nagy hangsúlyt kap az élő előadásmód. A zenekar 2015 májusában adott először koncertet, és azóta is töretlenül fejlesztik arculatukat, növelik a hallgatóságukat.


Kildara
: Honnan ismerhetnek az olvasók?
Katula Bence vagyok, barátoknak csak Katu 🙂 A Társadalomshop zenekar társalapítója és frontembere, szövegírója, szövegelője.

Kildara: Mivel foglalkozol?
Katu: A mindennapi életben végzett jogász/ügyvédjelölt vagyok, és emellett még közgazdász hallgató.

Kildara: Mit jelent neked az olvasás?
Katu: Egészen az egyetemig nem nagyon olvastam magamtól. Az összes kötelező olvasmányon átmentem, és esetenként meg is jegyeztem magamnak, hogy mennyire tetszett. Ugyanakkor igen kevés könyv volt az, amit magamtól vettem a kezembe. Magamtól leginkább – sajnos – az éppen aktuálisan „menő” regényeket olvastam (Harry Potter, Dan Brown munkái, különböző tiniregények). Azonban érdekesség, hogy magyar fakultációs voltam, szóval azért nekem a kötelező olvasmányok egy nagyobb halmazt jelentettek. ☺ Emellett nem meglepő módon a lírát jobban bújtam, a versesköteteket magamtól is forgattam.
Az eddigi életem második fontos állomásán, az egyetemen teljesen más megvilágítást kapott az olvasás. Immáron azért olvastam, hogy tanuljak, és mondanom se kell, hogy a jogon hatványozottan többet olvastam, mint addig bármikor 😀

Kildara: Melyik könyv volt rád / életedre nagy hatással, és miért?
Katu: Hát őszintén szólva a Római jog 😀 Ott láttam, hogy mire vállalkoztam.
De emellett A Da Vinci-kód volt az, ami után teljesen „meghasadtam”. Gyorsan el is olvastam az író másik kettő kész könyvét is. Retorika órán előadást is tartottam belőle, valamint olyan könyveket olvastam, amik a Sión rendről szóltak. Egyszóval rákattantam a témára. De ez normális szerintem, mivel a különböző összeesküvés-elméletek mindenkire nagy hatást gyakorolnak. Aztán persze egy idő után elkezdjük szűrni ezeket, hogy ne őrüljünk meg teljesen ☺ De azóta nem volt ilyen, hogy teljesen megőrültem attól, amit olvastam. Megjegyzem filmeknél, sorozatoknál (mivel azokat sokkal nagyobb számban fogyasztom) nem egy ilyen utólagos hatás volt.

Kildara: Mit olvasol most?
Katu: Jelenleg az Érvelés című könyvet olvasom Jonathan Herringtől. Én egy eléggé “vitázós” ember vagyok. Ha úgy gondolom, hogy igazam van, akkor mindig beleállok a dologba. Ugyanakkor sokszor van, hogy közben jövök rá, mi is a valószínű igazság, vagyis a két álláspont közös nevezője. Ennek ellenére vannak alkalmak, mikor meg kellene győzni a másikat – mert valóban, tényszerűen nekem van igazam -, mégsem tudom, mert valamiért „lepattannak” az érveim. Szóval ezért, és persze a munkám miatt próbálom magam fejleszteni a témában.