Olvashattátok már a Babajelbeszéd – hatékony kommunikáció már a beszéd előtt című könyvről a könyvkritikánkat, most pedig a könyv íróját, Nyéki Mártát kérdeztük.

Kildara: Honnan ismerhetnek az olvasók?
Nyéki Márta: Baba-mama kapcsolattal, kommunikációval foglalkozom a Mesélő Jelek™ Program alapítójaként. 2014-ben megjelent a “Babajelbeszéd – hatékony kommunikáció már a beszéd előtt” című könyvem. Nagyon büszke vagyok rá, mert ez az első, magyar nyelven írt könyv a babajelbeszédről. Azóta is nagy siker az anyukák közt, akiknek fontos, hogy a gyermekükkel való különleges kapcsolatból a legtöbbet hozzák ki. A visszajelzések alapján könnyen érthetőek és alkalmazhatóak a benne leírtak.

Kildara: Mit jelent Neked az olvasás?
Nyéki Márta: Fejlődést. Új, érdekes információkat, dolgok más oldalról való megközelítését, tanulást. Ezek pedig rendkívül fontos értékek az életemben. Az ember minden nap olvas valamit, ami hatással van rá, én igyekszem olyan olvasmányokat választani, amik előre visznek, ösztönöznek valamire, vagy szakmailag érdekesek számomra.

Kildara: Melyik könyv volt rád/ életedre nagy hatással, és miért?
Nyéki Márta: Úgy érzem, hogy mindig a megfelelő időben “találnak rám” azok a könyvek, amiket elolvasok, így nem tudok kiemelni közülük egyet. Mind nagy hatással volt rám, mivel többnyire olyan könyveket olvasok el, amik a személyiségfejlődéssel, pszichológiával foglalkoznak, és fejlődök általuk vagy motiválnak.

Kildara: Mit olvasol most?
Nyéki Márta: Rambala Éva Erőszakmentes kommunikációról szóló könyvét szeretném elolvasni most, nagyon az elején tartok, de a témáról már régóta tervezek egy könyvet is elolvasni a sok begyűjtött információ mellett.  Ezt saját életemben is szeretném kamatoztatni, de a munkám során is hasznos lesz a baba-mama kommunikáció területén.

 

Nyéki Márta könyvéről itt olvashatjátok kritikánkat: ITT