Az olvasók a 2013-as X faktor műsorából ismerhetik őket, ahol a II. helyezést érték el. A zenekar tagjai Vavra Bence, Szikszai Péter , Feng Ya Ou Ferenc.

Kérdéseinkre Szikszai Péter – Sziki – válaszolt.

Kildara: Mit jelent nektek az olvasás?
Sziki: Az olvasás lehet információgyűjtés is, de kikapcsolódás is, viszont mindenképpen az egészséges szókincs kialakulását segíti elő. Rengeteg tudást lehet szerezni könyvekből vagy akár internetes cikkekből, és manapság teljesen szabad áramlás van, így mindenki megtalálja azt, amire kíváncsi, ha eleget keresi.

Kildara: Melyik könyv volt rád / életetekre nagy hatással, és miért?
Sziki: Rám Az ember tragédiája c. Madách Imre mű volt hatalmas hatással. Olyannyira, hogy fejembe vettem naivan, hogy én egyszer musicalt írok belőle. Na ez nem valósult meg, de pár igen tartalmas szövegű dalt sikerült írnom hozzá. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a grandiózus dolgokat, ahol rendszereket figyelhetünk meg. Megtudhatjuk adott korszakok mozgatórugóját, karakterek motivációját, megismerkedhetünk a bizonyos ördöggel (Luciferrel), aki mindig ott van, hogy elcsábítson minket. Meggyőződésem, hogy a könyv elolvasása óta még jobban hiszek döntéseim fontosságában, mert minden egyes választás egy adott irányba sodor minket… Bence nevében viszont bizton állíthatom, hogy az adott vizsga tárgyának szakirodalmát olvasgatja most, legyen ez a Makroökonómia vagy Ökonometria.

Kildara: Mit olvasol most?
Sziki
: Én is az utóbbi időben inkább szakirodalmat olvastam, ami zenei marketinggel kapcsolatos, illetve “Socialmedia” irányú e-bookot. De tudom javasolni az idegennyelvű olvasást, mert olyan varázslatosan gyorsan lehet a szókincsedet bővíteni, amennyire filmek nézése közben a beszédértést is javíthatod. De, hogy ne csak olyan dogot ajánljak, ami kifejezetten fejleszt: ha valaki egy hatalmasat szeretne nevetni, tudom ajánlani Tokaji Zsolt “Szólítsatok Brad Pittnek” című könyvét. Ilyen szabad stílusban, de mégis igényesen író szerzővel még nem nagyon találkoztam. Ja, és ilyen gyorsan még nem olvastam el könyvet 🙂