2017 a változás éve, és ezennel elindítjuk Mini Interjú Sorozatunkat / MIS, olyan magyar és külföldi személyekkel, akiket megkérdeztünk olvasói szokásaikról. Lesznek köztük színészek, zenészek és érdekes emberek.

Első Mini interjúnk Megyeri Balázs “Blaise”-al és Kollányi Zsuzsival készült, hogy honnan ismerhetitek őket, kiderül az interjúból.

Megyeri Balázs “Blaise”, a B.Skiller nevű formáció, alapítója, gitárosa és énekese. Idestova 23 éve gitározik, de a barátai szerint 20 évet simán letagadhat. Kollányi Zsuzsi  a Majka-Curtis Live Band, és a Garami Funky Staff énekese.

Mit jelent neked az olvasás?

Blaise: – Az elme, a szellem és a fantázia beszállókártyája az univerzum bármely pontjára, tértől, időtől, dimenziótól függetlenül.

Kollányi
Zsuzsi
: – Az olvasás tökéletes kikapcsolódási, töltődési és önfejlesztésre alkalmas forrás. Egy jó könyv tökéletesen új perspektívát tud adni egy egyszerű naphoz is. Utaztat. Rávilágít. Kiteljesít.

Melyik könyv volt rád / életedre nagy hatással, és miért?

Blaise: – Egy művész, egy kreáló, alkotó ember sokkal fogékonyabb az impulzusokra, és az impressziók eredményezte változásokra, mint egy átlagember. Legalábbis ezzel nyugtatjuk magunkat, meg azzal, hogy művészek vagyunk. Viccet félretéve, nagyon sok átalakuláson ment keresztül a világ, az elmúlt harminc évben, korábban nem tapasztalt intenzitást és tendenciákat mutatva, melyek rám is nagy erőkkel hatottak. Sok metamorfózisom során, mindig másfajta irodalom jelentette az elvonulás kulcsát, de talán visszanyúlva a kezdetekhez két mű elolvasásához datálnám az irodalom iránti rajongásom kezdetét. Az egyik Daniel Keyes: Virágot Algernonnak című könyve, a másik pedig Szerb Antal: Pendragon legendája.

Kollányi Zsuzsi: – Nem tudnék egyetlen könyvet megnevezni, ami nagy hatással volt rám, mert alapvetően minden könyv, ami megtalál, időben érkezik, hogy inspiráljon. Alapvetően az önfejlesztő, és spirituális irodalom áll hozzám a legközelebb, mert szeretek pozitív gondolatokkal töltődni, illetve nagyobb összefüggéseiben nézni a világot, amiben élünk, és önmagam.

Mit olvasol most?

Blaise: – A napokban fejeztem be Thomas Harper Elveszett Szentélyét, s kezdtem John Williams: Stoner címet viselő alkotásába.

Kollányi Zsuzsi: – Aktuálisan Brian Tracy Just shut up and do it című könyvét olvasom.

Köszönjük a válaszokat, és nézzétek meg közös videoklipjüket!

Kildara