Kildara – Írók, olvasók találkozási pontja.

A Kildara elsődleges célja az írás és olvasás népszerűsítése, az ezzel kapcsolatos események ajánlása, interjúk készítése írókkal és a könyvek bemutatása könyvkritikákon keresztül.

A függetlenségünk fontossága.

Amikor a Kildara megszületett, fontosnak tartottuk, hogy hitelesek és függetlenek maradjunk kiadóktól, áruházláncoktól. Megadtuk az esélyt magunknak, hogy bármilyen szerzőtől, bármilyen műfajú könyvről írhassunk, amit ajánlanak, vagy nekünk tetszik, új és régebben megjelent könyvekre egyaránt vonatkozóan.

A Kildara már több megkeresést kapott, hogy legyünk egy bizonyos csapat/kiadó szerződött tagja, de mindegyikre nemet mondtuk, ami hosszú távon jó döntésnek bizonyult.

Sok olyan blogot láttunk, ahol egy kaptafára születnek a könyvkritikák…mi ezt nem akartuk, és itt érkeznek meg a bloggerek. Sok bloggerrel dolgoztunk már, jöttek-mentek az elmúlt évben.

De a bloggerek, akikkel jelenleg együtt dolgozunk, mind saját stílussal rendelkeznek, van, aki röviden, van, aki hosszan írja meg kritikáit, van, aki nagyon szereti az idézeteket, de akad olyan, aki romantikus, van éppen horror mániás…mindannyian mások, és nem akartuk mássá tenni őket, hiszen ez adja meg a hitelességük forrását, és igen, van, amikor nem tetszenek a könyvek borítói, a karakterek nem jól kidolgozottak, de a dicséretet is le merik írni.

Egy igazi csapatot akartunk létrehozni, akik a maguk stílusában írhatnak, segítve egymás munkáját. Itt meg kell említeni, hogy vannak a bloggerek között szerkesztők, akik figyelnek a nyelvtanra, a szerkesztés alapvető szabályaira, és nélkülük semmi nem kerülhet ki az olvasóink elé.

Mi nagyon köszönjük, hogy a kiadók látnak bennünk fantáziát, de akikkel eddig együtt működtünk, azoknak elmondtuk, hogy a kritikák úgy születnek, hogy “tetszett mert, nem tetszett mert” érvekkel és ellenérvekkel. Ezek a kiadók vállalták a rizikót, és nagyon köszönjük nekik a bizalmat és a lassan egy éves közös munkát, és a könyveket.

Megtanultunk években gondolkodni, tanulunk a hibáinkból, értékeljük a visszajelzéseket, amiket kapunk. Tudjuk, hogy az olvasók nagyon szeretnek játszani és tippelni, az írók, akikkel találkoztunk, szívesen mesélnek nekünk arról, hogyan váltak írókká… és egytől egyig megjegyezték, hogy az, amiben mi hiszünk, az a mai felgyorsult technikai kütyüktől hemzsegő világban követendő példa.

Igyekszünk tehát 2017-ben is hozni a tőlünk megszokott színvonalat, maradunk függetlenek, és hiszünk abban, hogy van értelme, “mert olvasni, menő”!

Varga-Czakó Adrienn
Kildara