Prorts prosztatitis, Az intimitás hatása a prosztatagyulladásra

Prorts prosztatitis

Prorts prosztatitis

Recommended Articles Absztrakt Bevezetés: A sportolók occult lágyéksérve külön entitású kórképet alkot, és része az irodalomban PIPS pubic inguinal pain syndrome néven ismert tünetegyüttesnek. A lágyéktáji fájdalom okainak feltárása nem könnyű feladat, több betegséget Prorts prosztatitis szakterületet érinthet.

Prorts prosztatitis

Anyag és módszerek: Saját megfigyelésünkben occult lágyéksérv gyanúja miatt 14 esetben döntöttünk laparoscopos diagnosztika mellett. Valamennyi sportolónak közöttük 11 futballista jellemző panasza volt: a suprapubicus fájdalom pihenésre elmúlt, de edzésre, sportolásra újrakezdődött.

Prorts prosztatitis

A fizikális vizsgálat sérvesedést nem mutatott. A régió ultrahangvizsgálata 12 esetben hasprésre a hátsó hasfalon protrusiót jelzett.

Prorts prosztatitis

A laparoscopos diagnosztika valamennyi esetben pozitív volt: 13 medialis és 1 femoralis sérvet találtunk, amelyeket a laparoscopos diagnosztika folytatásaként transabdominalis praeperitonealis hernioplasztikával rekonstruáltunk. Eredmények: Szövődményünk nem volt, betegeink 2—3 nappal a műtét után emissióra kerültek.

Prorts prosztatitis

A fokozatos, panaszt nem okozó terhelést 7—10 nappal későbbre tanácsoltuk. A versenyszerű sportolásba valamennyi operáltunk 4—6 hét múlva sikerrel visszatért.

Prorts prosztatitis

Következtetés: A sportolók lágyéktáji fájdalmának egyik oka lehet az occult, fizikális vizsgálattal nem diagnosztizálható lágyéksérv, ami laparoscopos diagnosztikával felfedhető, és egyben transabdominalis praeperitonealis hernioplasztikával eredményesen gyógyítható. Export References.

Olvassa el is