Lev Grossman 1969. 06. 26-án  született Lexingtonban. Szülei angolprofesszorok, így a kezdetektől fogva rengeteget olvasott már. Ez a szenvedély aztán a főiskola során még erősebb lett. Tanulmányait befejezése után költözött New Yorkba és kezdett el csak az írással foglalkozni.

Első regénye a Wrap 1997-ben jött, ki, ezt követte a Codex 2004-ben, ami már nemzetközi bestseller lett. A varázslók című könyvét 2009-ben adta ki, és rögtön a felkerült a New York Times bestseller listájára, ahol az egyik legjobb könyv volt abban az évben. Folytatása A varázslókirály 2011-ben jött ki, és szintén bestseller lett. A trilógia harmadik része A varázsló birodalma 2014-ben jelent meg, és első helyen debütált a bestseller listán.

A varázslók-trilógia 25 országban jelent meg, és olyan híres szerzők kedvence lett, mint George R. R. Martin, John Green vagy Joe Hill. A könyv alapján a Syfy csatorna készített sorozatot 2016-ban.

Lev Grossman 2002 óta a Time magazin kritikusa. A New York Times szerint Grossman: “az ország egyik legokosabb és legmegbízhatóbb kritikusa“. Rengeteg újságírói díjat zsebelt be, köztük a Deadline díjat 2006-ban. Rendszeresen hívják meg előadni a Harvardra, a Yalare és az Oxfordra.

Tudtad-e?

  • Feleségével, két lányával és egy fiával Brooklynban él egy öreg házban.
  • Van egy ikertestvére, Austin Grossman, aki író, és videójáték tervező.
  • Nővére, Bathsheba Grossman szobrászként dolgozik.
  • 1991-Ben irodalomból szerzett diplomát a Harwardon.
  • Három évíg járt összehasonlító irodalomtudományi doktori képzésre a Yalen, de otthagyta, mielőtt megírta volna a disszertációját.

Forrás: levgrossman.com

Kritikák

A varázslók-trilógia 1.

A varázslók-trilógia 2.

A varázslók-trilógia 3.