Vivien Holloway
Vivien HollowayÍró - Fantasy, Steampunk
Sasvári Vivien vagyok, Vivien Holloway, de általában csak Wee.
Egészen kiskoromban, tizenegy-tizenkét évesen kezdtem el írogatni, akkor még a kiskutyám „naplóját”, később pedig a Buffy, a vámpírok réme c. sorozat fanfictionjét (pedig akkor még azt se tudtam, hogy hívják az ilyesmit). Nem tetszett a harmadik évad vége, és úgy gondoltam, tudok én ennél jobbat is – persze nyilván akkor még nem tudtam, de lelkem megnyugtatására éppen megfelelt.

Sokáig hasonló témákban próbáltam írogatni, utánozni az akkori kedvenc íróim stílusát, tekintve, hogy akkor még nem volt sajátom.

Első, befejezett írásom Pusztító erő címen futott, és tizenhat-hét évesen fejeztem be. Ezek után még született néhány iromány a fióknak, végül 2011-ben íródott meg Pokoli szolgálat (akkor még Ördögi Lélektolvaj munkacímet viselő) regényem.
Ez lett az első, nyomtatásban is megjelenő írásom, az Aba kiadó gondozásában.

Ezután egy rövidebb szünet következett, közben megírtam Moira c. regényemet, házaltam vele, nem kicsit, míg végül 2014 nyarán Farkas Zoltán, a Főnix Könyvműhelytől úgy döntött, ad egy esélyt a könyvnek és nekem is.

Ezt követően kezdtek kissé felgyorsulni az események, és mire kettőt pislogtam, már a Winie Langton sorozat első része, a Mesterkulcs is napvilágot látott. A 2015 szeptemberében megjelenő Végtelen horizont szám szerint a hatodik, nyomtatásban is megjelenő történetem lesz.

A regényeim inkább a fiatalfelnőtt/felnőtt korosztálynak szólnak, és a fantasy mellett az utóbbi időben a steampunk is bekerült a repertoáromba, hamarosan pedig a krimi felé is megpróbálok nyitni.

Minden „gyerekemre” büszke vagyok, de persze egy kicsit mindig az aktuális a szívem csücske. Most éppen a Horizont.

Eddigi „karrierem” csúcspontja egyértelműen a 2015-ös Könyvfesztivál volt, Moira debütálásának napja, mikor elképesztően sokan jöttetek, hogy találkozzunk, és aláírjam nektek a könyveimet. Annyira kedvesek és érdeklődőek voltatok, én pedig csak kapkodtam a fejem, és el sem hittem, hogy ennyien kíváncsiak vagytok az írásaimra.

Szeretek közvetlen, baráti kapcsolatot kialakítani az olvasóimmal, szeretek beszélgetni velük, nem csak a könyveimről, hanem akármiről, ami szóba kerül – ha sorozatfüggők vagytok, máris van egy nagyon komoly, közös témánk! 😉

Remélem, hamarosan minél többeteket megismerhetlek személyesen is!

Vivien Holloway eddig megjelent könyveinek kritikáit, amit a Kildara bloggerek írtak, a képre kattintva olvashatjátok el!