Tóth Anikó Dóra
Tóth Anikó DóraÍró - Riportkönyv , Mesekönyv, TAD
Kis koromban is folyamatosan írtam, úgyhogy az egyetem elvégzése után alap volt, hogy ilyen melót akartam. Újságíróként helyezkedtem el, majd ezt hamar a reklámiparra cseréltem. Nem tartom kizártnak, hogy csupán azért, mert nagyon menőnek tűnt a filmekben – de erről kérdezd a tudatalattim. Kreatív szövegíróként az ország legkiemelkedőbb reklámügynökségeinél fordultam meg és számos hazai, illetve nemzetközi díjat nyertem, így tudom, mitől igazán izgalmas és lebilincselő egy sztori.

A reklámokon kívül sokáig csak a fiókomnak írtam. Bevallom, számos mese lapul bennük elzárva. Talán nemsokára eljön az ideje, hogy az olvasók is belepillanthassanak.

A Jobbra húzott történetek az első riportkönyvem, ami jó pár interjút követően született meg. Külön érdekesség, hogy én is nagy tinderező voltam, ám abbahagytam, mivel összejöttem egy sráccal ezen az appon keresztül – ő ma már a férjem. Természetesen a mi sztorinkat sam hagyhattam ki a könyvből. Készülj fel, sok-sok csavar lesz benne.

Hogy egy kicsit jobban megismerj, elárulok még egy-két dolgot:
Imádok gördeszkázni és dobolni, az írás pedig tényleg olyan számomra, mint a levegő. A munkahelyemen (McCann Budapest) napi 8 órában ötletelek és írok, utána pedig hazajövök, és ugyanezt folytatom.
A kétkezi kreatívkodást is élvezem, tök jó néha ilyesmikkel szöszölni. Csináltam már lámpát, szőnyeget, ékszereket és még egy csomó mindent.
Azt hiszem, nem fog meglepni, hogy az olvasásért, a sorozatokért és a filmekért is odavagyok. Függőséget okoznak – legalábbis nálam.