Laura Arkanian
Laura Arkanian
A Nemzetközi Gyermekévben születtem Veszprémben, közel Balatonalmádihoz, ahova aztán hazavittek a szüleim, és ott éltem egészen sokáig. Gyermekkoromat évszaktól függően a tóban, a tavon, vagy a könyvek között töltöttem. Olvasni három, írni hét évesen tanultam meg, azóta se szól másról az életem.

Később volt egy egyetem is, idegen nyelvek, más országok, más városok, más kolóniák – a királynék városából a találkozások városán át eljutottam a királyok városába is –, végül persze Budapesten kötöttem ki. Csak idő kérdése volt, hogy én is elkövessek egy könyvet, mely 2014-ben jelent meg Holdezüst, vérarany címmel, a Könyvmolyképző Kiadónál.

Az írásnál valamivel „ártalmatlanabb” időtöltésem a fordítás, az elmúlt öt évben huszonöt könyv került ki kezeim közül: sorozatok, mint például a Napernyő Protektorátus, a Shifters- és a Luxen-sorozat; önálló regények (Tükörjég), és még egy életrajz is (Susan Boyle: Akinek születtem).

Szeretném magam minél szélesebb zsánerskálán kipróbálni, fordítóként általában a romantika világában bolyongok, saját kedvtelésemre viszont inkább keményebb urban fantasyt, horrort, thrillert, dokumentumregényeket, életrajzokat olvasok, és messze túl sok időt töltök az internet előtt.

Egyébként férjemmel, kutyáinkkal, papagájunkkal és pókjainkkal élek az agglomerációban, nap és hold, álnév és a fővárosi kolónia védelme alatt.