Gregus Gábor
Gregus GáborÍró - fantasy
Gregus Gábor vagyok, budapesti lakos, és szeretek írni. Egyszerűen, lendületesen, olykor némileg sokkolóan. A cél az, hogy az olvasót elvarázsoljam, és érdekelje, mi fog ebből az egészből kisülni, vajon mi történhet még? Nem szeretem annyira a műfaji behatárolást, de ha muszáj belőni, eddigi három regényem a fantasy-hez áll a legközelebb. Jövőbeli terveim között is ez a vonal, illetve a sci-fi szerepel még.

Amikor kiskoromban megkérdezték, mi szeretnék lenni, azt válaszoltam: filmrendező vagy író. Ez tulajdonképpen még mindig áll. Könyveim meglehetősen filmszerűek, én pedig színes, látványos, néha brutális és véres jeleneteket látok magam előtt, mikor a sorokat monitorra vetem. Történeteim érdekes keveréket mutatnak: egyszer ártatlan és mosolyogtató, máskor érzelmesebb, és van, amikor komolyabb lélegzetvételű kérdéskört is érintek a karakterek gondolkodásmódja által. De a fő cél mindig a szórakoztatás, a lélegzetvételnyi kitörés a hétköznapokból.

Talán az a legjobb az egészben, ha beszélgethetek valakivel, aki olvasta és élvezte a mesémet, és valami olyat adott neki, amit meg akar osztani velem. Ha kiderül, hogy hasonlóan gondolkodunk, és hasonló érzések kerítettek hatalmunkba minket az adott résznél. Hogy nem vagyunk egyedül ezzel. Hogy akár még barátok is lehetünk – egy könyv által.

Az emberiség minden tudása az írásból és olvasásból ered, hisz az információ megőrzése és átadása nélkül nem létezne se tudomány, se művészet. Korunkban erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni: minden adott, és fejlődésünk a már összegyűjtött anyagokra épül. Sokan csak akkor vesznek elő egy könyvet, ha a TV, internet, számítógépes játékok abban a pillanatban éppen nem tudnak semmi érdekeset nyújtani. Mostanra ez a civilizációs hatás nagyon erőssé vált, és világra jövetelünk percétől velünk van, így lényeges már gyermekkorban kialakítani az olvasás szeretetét. A fantázia használata – alapvető szórakoztató szerepén felül – nem csak a hétköznapokban lehet hasznos, de elengedhetetlen a boldog, egészséges személyiséghez is.