Cselenyák Imre
Cselenyák ImreÍró - Történelmiregény-írók Társaságának tagja
Zenész, dalszövegíró, librettószerző az Írószövetség, a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület valamint a Történelmiregény-írók Társaságának tagja. Több, mint harminc mű szerzője, 2013 májusa óta rendszeresen játsszák A szorgalmas és a rest lány meseoperát, amelynek ő írta a librettóját. Eddig 28 kötetet és több tucat novellát jegyez. Történelmi, korfestő regényei Jean-Pierre Montcassen néven jelennek meg.

A gimnáziumi érettségi után munkásként dolgozott, főképp a gyógyszeriparban, de megfordult a katonaság alatt a Magyar Néphadsereg Művészegyüttesében is. Zenei vonalon tovább képezte magát, a ’80-as években ORI vizsgát tett, tagja volt a Vulkán, Hipnózis, Kontinens együtteseknek, mint zeneszerző-szövegíró-énekes. Jelenleg az Írottkő Műhely együttes örökös tagja.

Legnagyobb sikereit a Kontinens együttessel érte el. Készültek rádió- és tévéfelvételei, sok legendás helyen fellépett: Metró klub, Budai Ifjúsági Park, Petőfi Csarnok stb.

1989-ben újságíró tanfolyamot végzett, amely az elbeszélés műfaja felé lendítette, azóta ír novellákat, regényeket, kisprózái a C. E. T., a Polisz, az Új Holnap, a Magyar Napló, Debreceni Disputa, Partium, Irodalmi Jelen, Szépirodalmi Figyelő, irodalmi folyóiratok közlik, de olvashatók írásai a 24 ÓRA, a Kelet-Magyarország és más napilapok, illetve a Gyöngy, Anna magazinok hasábjain. Budapesten, Dorogon és országszerte, valamint országhatáron túl (Felvidék, Erdély) irodalmi esteket szervez, író-olvasó találkozók, zenés rendezvények résztvevője.