Brandon Hackett
Brandon HackettIró - Sci-Fi / Agave kiadó
Markovics Botond vagyok, írói álnevem Brandon Hackett. 1975-ben születtem, első novelláimat Én, a halhatatlan c. novellaciklust a Cherubion kiadója jelentette meg, az egyik története a zsűri döntése alapján 2003-ban Zsoldos Péter-díjat kapott, de nagyon távol állt attól, hogy bármilyen díjat is érdemeljen, így az elismerést elsősorban biztatásnak, bátorításnak vettem
Az ember, és így az író is változik – de csak ha akar, persze -, így 2004-ben a korábbi regényeim világával és stílusával szakítva megpróbáltam egy új irányba továbblépni. Három év hallgatás után, 2007-ben megjelent a korábbiaknál némileg komolyabb sci-fi regényem, A poszthumán döntés a Delta Vision kiadó gondozásában. Központi témája, a poszthumán, ember utáni lét, a tudatfeltöltések, és java részt a Tau Ceti egyik, kolonizált bolygóján játszódik.
2008-ban, másfél évnyi munka után készült el a következő regény, Isten gépei címmel, ami a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat keretein belül jelent meg. 2009-ben elnyerte a Zsoldos Péter-díjat. A regény a technológia fejlődőséből kiindulva azt vizsgálja, hogy a megváltozott körülmények között mivé válik, mivé válhat az ember és az emberi társadalom.
2009 óta már nem nevezek a Zsoldos Péter-díjra, ennek elsődlegesen szakmai okai vannak, nem értek egyet a zsűri döntéseivel és szellemiségével, a mindenáron díjosztás elvével, amely az évek során hiteltelenné tette a díjat. Szerintem a modern science fiction egészen más irányba tart.
2009-ben egy újabb regény írásába kezdtem, ennek címe Az ember könyve, amit 2011-ben befejeztem, és 2012-ben jelent meg az Agave kiadónál, amely egy helyenként bizarr idegen civilizáció meghökkentő világába kalauzol el, akik elragadnak néhány ezer embert, és ahol az evolúció egy felettébb különös irányba kanyarodott.
2014-ben jelent meg, szintén az Agave Kiadónál Az időutazás napja című regényem, amely az időutazás technológiai elterjedésének lehetséges következményeivel foglalkozik, és úgy kezdődik, hogy az első időgép bekapcsolásának pillanatában megjelenik a Földön 200 milliárd időutazó. 2015-ben pedig megérkezett a folytatása és egyben lezárása is, Az időutazás tegnapja címmel.
Azt gondolom, hogy egy író számára mindig az olvasók a legfontosabbak, azért írunk, hogy minél többen olvassák, és minél többen élvezzék azokat a történeteket, amelyek a számunkra fontosak, amelyeket szeretnénk mesélni, és nincs annál nagyobb öröm, mint amikor személyesen is találkozhatunk egymással.