A. M. Aranth
A. M. Aranth Író - Adult fantasy, Steampunk
A nevem Holló-Vaskó Péter, fordítok, írok, utóbbit A. M. Aranth kódnéven. 1999-ben kezdtem írni – igen, tudom, nem tegnap történt -, de igazán komolyra az egyetem alatt fordult a dolog, nagyjából öt-hat évvel ezelőtt, amikor kreatív írást tanultam Lackfi János és Vörös István vezérletével.
Bemutatkozó regényem, a Cleadur – Dobszó a ködben egy young adult fantasy széria, a Holdárnyék-sorozat első kötete 2014. októberében jelent meg, azóta kijött a második rész is. Harmadik kötetem, A Liliom Kora komorabb-komolyabb hangvételű, steampunk történet, de írtam/írok sci-fit és dark fantasyt is – sok egyéb mellett. Mint ahogy olvasni is sok mindent szoktam, írni is változatosan szeretek.

Három okból szeretnék sokszor, kötetlenül találkozni az olvasóimmal.
Egyrészt mert nagyon érdekel, mit mondanak a történeteim másoknak, szeretem látni, hogy az olvasók hogy látják az egyes szereplőket, a történetet, amit mesélek nekik: mi érdekli őket, hogyan értelmezik, mire lennének még kíváncsiak… És hogy szerintük mit kéne máshogy csinálnom.

Hiszek benne, hogy csak így fejlődhet az író: ha tartja a kapcsolatot az olvasóival és meghallgatja a véleményüket.

A második ok az, hogy szeretném megosztani azt a hatalmas örömöt, sőt, életérzést másokkal, amit nekem az írás jelent. Írni számomra olyan, mint a sebesség szerelmeseinek a motorozás, a szabadság édes íze és a kaland izgalma kíséri. Mivel pedig az írás tanulható (legalábbis a technikai része az, ha megvan valakiben a fogékonyság), szívesen segítek azoknak, akik ezzel szeretnének foglalkozni.

És végül, de nem utolsó sorban: szeretném, ha mindenféle irodalmi zsáner és hagyomány szerelmese, írók és olvasók egyaránt összejöhetnének és közvetlenül elbeszélgethetnének írásról, olvasásról, a kedvenc történeteikről – irodalomról. Mert valahol ez is lenne az irodalom szerepe: hogy közösséggé tegyen minket.

Hát miért ne hagynánk neki?

A. M. Aranth könyvkritikák