Contact Info

KockaCica 2018-05-22T10:55:10+00:00

A Nagy Bemutatkozás

Ha sokat mozogsz a Kildara köreiben, már biztosan szembejött veled az én nevem, csakúgy, mint a csapat többi tagjáé. De vajon azt tudod, kit rejt ez a macskás név? Hogy pontosan kinek a véleményét olvasod? És, hogy ez a valaki hogyan került ide, ebbe a világba?

Hát most megtudhatod!

2014 nyarán futott át az agyamon, hogy kellene valami, ami helyet, teret ad minden, az olvasás után felgyülemlett gondolatomnak. Így neki is fogtam A blognak, ami végül augusztusra elnyerte a formáját, s nem mindennapi nevét, a KockaCica Blogját. Kezdetben nem volt egyéb célom, mint kitárni a véleményem egy-egy könyvről. Később viszont, már arra vágytam, hogy valaki azért vegye a kezébe azt az adott könyvet, mert olvasott róla az oldalamon, és megtetszett neki. Ebből kifolyólag megpróbáltam bővíteni a saját könyvtáramat, és eme magasabb cél érdekében elkezdtem megismerkedni másokkal, akik szintén könyves körökben mozognak. Így kerültem kapcsolatba Kildarás bloggerekkel, és végül eljutottam odáig, hogy tagjává váltam a Kildara családnak.

Természetesen majd kiugrottam a bőrömből, hogy ilyen lehetőségem adódott. Nem elég, hogy az egyik kedvenc elfoglaltságomat űzhetem, és a célunk egy, az olvasás népszerűsítése, hanem mindennek kézzel fogható a produktuma is van. Tehát eléggé lenyűgözően alakultak a dolgok, és idővel egyre csak jobb lett. Ugyanis kezdetben még félénk kisegérként közeledtem a csapathoz, majd az egyre sűrűbben előforduló találkozók alkalmával jobban megismertem őket, és elkezdtem beilleszkedni. Sőt nem csak a csapatot, de sok írót is sikerült a találkozókon megismernem. Lehetne ennél jobb?

Na, de hogy ne csak a habos, fenékig tejfel oldaláról áradozzak, néha igenis ütközöm nehézségekbe. A suli nem mindig segít abban, hogy határidőre összehozzak egy recenziót, ilyenkor természetesen van egy kis hajtás. Éjfélig olvas az ember, és fél óra alatt rak össze valami nívós irományt. Legalábbis próbálkozik a legjobbat kiadni a keze alól. De, egy kis backstage info, szerencsémre nagyon rugalmasan kezelik a lányok az ilyen problémákat, és azonnal ki is küszöbölik, holott még csak ezután vár néhányakra a szerkesztői meló… Szóval úgy érzem, igazán megértjük és kiegészítjük egymást. 😉

Ráadásul, ha változtam valamicskét, az ízlésemben, az írás stílusomban, akkor az mind itt ment végbe, és nem úgy, hogy megváltoztattak volna. A Kildara nem várja el, hogy beolvadjak, sőt szereti az egyéniségeket. Nem kötelez a pozitív értékelésre, mert az már nem az én véleményem lenne. Hagy választani a könyvek közül, és nem erőszakol rám olyat, amit nem akarok elolvasni.

Így a már régi meggyőződésemben sem változtam. Hogy a könyvek, ezek a képzelet vagy valóság szülte csodák, szüntelen képesek valami újat adni. Pont ezért szeretném, hogy mindenkihez eljussanak. Leírhatatlan érzés az, amit bennünk hagynak. Ez a lenyomat aztán végigkísér, és veled is marad mindvégig. Ezeket az érzéseket nem mindenki birtokolhatja, így aki képes rá, tegyen is érte! Hasonlóan vélekedik Mark Twain is, egy számomra nagyon kedves idézetében:

„Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni.”

Talán most már egy kicsit jobban ismersz engem, és van valami elképzelésed, hogy vajon ki áll a KockaCica név mögött.

KockaCica

KockaCica könyvkritikái

KockaCica interjúk