Contact Info

GeniusMerielle 2018-05-22T10:55:10+00:00

Ki vagyok én?

A teljes nevem Hajnal Krisztina, Budapesten élek. Nagyon korán belecsöppentem a könyvek nyújtotta csodákba, és amint meghallottam, hogy létezik blog, azóta mindig vezetek egyet.
Először a grafikusi munkáimat tettem közzé, majd könyvekről és filmekről kezdtem el írni, csak úgy, magamnak. Hol erős kritikát, hol csak könnyű elemzést. Ha tehetem mindig egyből kiöntöm a gondolataimat, ha végeztem egy regénnyel, így sokkal jobban és frissebben tudom átadni másoknak az élményt.

Mára már csak könyves blogom van, GeniusMerielle könyvei néven fut. Itt olvashattok minden olyan regényről, ami mostanában a kezemben járt, illetve saját rajzokkal is szoktam illusztrálni a műveket, ha megihlet valamelyik. Leginkább az animés stílus áll hozzám közel, és szívesen szoktam vállalni rajzokat kérésre is.

Tehát az olvasás mellett nagy kedvencem még a rajzolás és az írás is. Gyakran egész napokra el tudok merülni egy munkámban, és észre sem veszem, hogy mi zajlik körülöttem. Én tipikusan az a személy vagyok, akivel nehéz felvenni a kapcsolatot, és lassan válaszol neked, mert éppen dolgozik valamin. De ha végzett, akkor te vagy az első, akinek megmutatja. 🙂

Ha pedig éppen nem rajzolok vagy írok, akkor valószínűleg egy online játékkal játszom (League of Legends, WoW, Don’t Starve).

Ezek mellett nagyon szeretem az állatokat, nem tudok nélkülük élni. Most éppen egy Oberyn (igen! A Trónok harcából) névre hallgató gekkó boldog tulajdonosa vagyok.

Kedvenc íróim közé tartozik: Stephen King, J. K Rowling, Margaret Weis, Darren Shan.

Kedvenc témáim: a fantasy, disztópia, urban fantasy, horror, krimi.

Kik inspiriálnak engem?
Vyrhelle (egy francia rajzoló); Tim Burton; Tolkien; Stephen King; Duffer testvérek, Eva Green.

Hogyan kerültem kapcsolatba a Kildarával?
Néhány tagját már régebbről ismertem, így nem volt nehéz csatlakozni a csapathoz. Szeretek velük együtt dolgozni, és nem csak munkatársak, de barátok is vagyunk.

Mit szeretek a Kildarában?
A Kildara számomra azért fontos, mert tartozhatok valahová; tartozok valakikhez, akikkel megértjük egymást és közös a hobby-nk is. Nem csupán a csapatot jelképezi nekem, hanem egy nagy baráti társaságot is a magaménak tudhatok. Fontos, hogy ki tudom beszélni a legújabb regényeket, írásról-olvasásról kérdezhetek, vagy éppen adhatok tanácsot.

Ám legfontosabb, hogy közös a célunk: megszerettetni minél több emberrel az olvasást és az írást. Mindezt pedig úgy, hogy tele a polcod remek könyvekkel, a barátaid pedig alig várják, hogy elolvasd őket. A kérdés adott: kell ennél több?

GeniusMerielle

Merielle könyvkritikái