Benignus morfológia

benignus morfológia

benignus morfológia

Néha a bazalis sejtrétegben látható. Szabálytalan osztódások az epithelium minden rétegében.

Head Impulse Test - Peripheral Vestibular Dysfunction

A táblázatban körvonalazott különbségek a ráksejtek kóros növekedési jellegzetességeit tükrözik, melyek képessé teszik arra, hogy kikerüljenek a sejtosztódás és érés ellenõrzése alól, melyek a normál hám szerkezetét meghatározzák. A rák sejtek szert tesznek az osztódás képességére-mely normál esetben csak a hám bazális rétegében van jelen germinalis réteg.

Ennek következtében a tumor sejtek elszaporodnak és a normál hám helyét tumoros váltja fel.

benignus morfológia

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a tumorok gyakran saját vérellátást fejlesztenek, a folyamatot angiogenesisnek nevezzük. A daganat növekedése meghaladja ugyanakkor a vérellátás kapacitását, ilyenkor a daganat kezd elhalni és kifekélyesedni valamint elfertõzõdik.

benignus morfológia

A daganat sejtek gyors szaporodása gyakran hibákhoz vezet a mitósis folyamatában sejtosztódásban. Ez egyenetlen chromatin eloszlást eredményez az benignus morfológia képzõdõtt leány ráksejtek között.

Ez a továbbiakban ahhoz vezet, hogy a daganat sejtekben különbözõ a mag mérete, alakja és chromatin tartalma. Ez jól látható mind a citológiai kenetekben mind a szövettani metszeteken.

benignus morfológia

Vizelési nehézség férfiaknál ráksejtek egyidejuleg elvesztik a normál sejtekre jellemzõ összetartást sejtek közötti szoros kapcsolatot, kohéziót mely ép körülmények között megakadályozza a sejtek elmozdulását és invázióját.

Ennek eredményeként a daganatsejtek sokkal könnyebben A méhnyak rákmegelõzõ állapota CIN és invazív laphámrákja közötti kapcsolat A jelenleg elfogadott nézet szerint a méhnyak invazív laphámrákját a transzformációs zóna laphámjában kialakuló rákmegelõzõ elváltozások vezetik be.

benignus morfológia

Az invazív lézió kialakulását megelõzõen évekkel már jelen lehet CIN a cervixben. A daganat sejtek morfológiai elváltozásait összefoglaló táblázatban szereplõ jelenségek jelen vannak benignus morfológia rákmegelõzõ, CIN elváltozások sejtjeiben is. Pap teszt végül tehát a normál, precancerosus és cancerosus hám morfológiai elkülönítésén alapul.

benignus morfológia

Olvassa el is