Contact Info

#metoo

Egy hasthag nem csinál nyarat, de viszont elegendő ahhoz, hogy beszéljünk egy mindenkit érintő témáról.
A téma nagyon érzékeny, mert mint kiderült, nagyon sok embert érint. Munkahelyen, iskolába, edzés közben, uszodában, strandon, orvosnál…és sok olyan helyen érheti az ember zaklatás, mégis sokan eltemetjük, mintha sosem lett volna. Aztán szembejön veled az utcán, a tvben egy hatalmas ember, egy hatalmas vagyonnal és hatalommal, és elindul valami…valami ami feltépi a sebeket, újra utálod magad mert akkor nem azt tetted amit, és feltörnek az emlékek.

Én – Ada – sajnos életem első csókjára sem szívesen emlékszem. Egy barom, üvegezés után – én józanul, ő annyira nem – nem értette meg a “nemet”, és ledugta a nyelvét a torkomon 13 évesen, egy zárt fürdőszobába. Ennyivel megúsztam.
Nyolc évig táncoltam, különböző tánciskolákban, ahol rendszeresen együtt kellett öltözni a zenekarokkal, személyzet előtt, ha kiválasztottak egy országos turnéra. Egy idő után aztán még is zavart a helyzet, és a saját tanárom – aki felelősséget vállalt értem! – azt mondta “Nem tudom miért vagy kiakadva, amíg van rajtad melltartó és bugyi, nem vagy meztelen“.
A táncosokat is érte és éri rengeteg atrocitás, mert úgy gondolják könnyű vérű valakik. A rengeteg munkát nem látja senki, amit hetente, hónapokon vagy éppen éveken keresztül tettünk azért, hogy úgy nézzünk ki ahogy. De előfordult, hogy fotózás után tapiztak le, mert “de cuki vagy”, vagy mondták hogy “nézz a kamerába kurvásan”…Persze az ilyenek miatt zárkózottá váltam, úgy öltözködtem mint egy fiú, és évekig nem kértem a fiúkból sem. Nem mertem beszélni, hiszen a táncos körökbe ez mondhatjuk “természetes/elfogadott”, és igen voltak szereposztó szobák, meg zárt bulik a kiválasztottaknak…bele se merek gondolni, miket tehettek még meg azok az állatok, akik miatt sok táncosból lett gyógyszerfüggő, drogos…
Kiderült az elmúlt napokban, művész körökben is ez mind mind jelen van. De olvastam zárt csoportokban elképesztő történeteket, amit hála a jó égnek mindenki diszkréten kezel.

Egy hashtag tényleg nem csinál nyarat, de akiket ért már hasonló és érthetetlen zaklatás, most már kezdi feldolgozni, találnak támogató közeget és ki tudják beszélni, akkor már megérte.

A Kildara kiáll a társadalmi probléma mellett és felvállalja, hogy erről beszélni kell!

Miért?

Azért, hogy soha senki ne tehesse meg azokat a szörnyűségeket, amit oly sokan cipelnek a lelkükben. Azok viszont, akik ezeket elkövették, meg lássák, hogy bizony egyszer minden kiderül és lehet, hogy most ők lesznek megbélyegezve, mert amit aljas szándékból elkövetek, arra nem mindig van bocsánat.

Kildara
#metoo

2017-10-19T11:03:36+00:00