Contact Info

Interjú a Book A Sloth Club csapatával

Megkerestük a Book a Sloth Club csapatát, hogy meséljenek egy kicsit a hamarosan elérhető könyves meglepetés dobozról, valamint szerettük volna megtudni, hogy kik állnak valójában a dobozok mögött. Ismerjétek meg Ti is kicsit jobban a csapatot, a terveiket és azt, hogy hogyan indult útjára hazánkban is a külföldön már oly népszerű doboz.

Fogadjátok szeretettel a Book A Sloth Club csapatának válaszait!

Miért gondoltátok, hogy itt az ideje egy könyves meglepetés csomagra?

BAS: Hosszú ideje irigykedve nézve a külföldi dobozokat, illetve figyelve bloggerek és vloggerek írásait, videóit, egyre nagyobb igényt láttunk arra, hogy végre itt Magyarországon is legyen hasonló doboz, mint ami külföldön már annyira elterjedt, hogy 10-20 féle doboz verseng az olvasókért.

Elindítottuk az előkészületeket (üzleti modell, hogy is kívánjuk csinálni, kiket szeretnénk bevonni), de az utolsó csepp a pohárban, amikor már nem tarthattuk ezt az előkészületet titokban, az volt, amikor Zakkantolvas blogon konkrét igényt fogalmaztak meg kommentekben, és maga a blogbejegyzés is az igényekről szólt. Nem bírtuk tovább, és felfedtük, hogy min is dolgozunk már 2 hónapja, de igazából az érdeklődés nagyságrendjéről nem tudtunk semmit. Így egy előregisztrációs időszakkal (prelaunch phase) kezdtünk, de őszintén szólva meglepődtünk az érdeklődés mértékén. Eddig a pillanatig 844 előregisztráló jelentkezett, és már 700 lájk felett jár a facebook oldalunk.

Honnan jött a név?

BAS: Hetek teltek el anélkül, hogy igazán tetsző fantázianevet tudtunk volna kitalálni. Nem akartuk lemásolni a külföldi mintákat, és csak simán book box-nak nevezni, vagy owlcrate szerű nevet választani. Kellett bele valami, ami vicces, viszont könnyen megjegyezhető. Egyik alapító épp rendelt a netről, és amikor a végére ért, le kellett foglalnia az időpontot, amikor kiszállíthatják neki a termékeket. Ez a menüpont a „Book a slot” volt… egymásra néztünk és mindketten tudtuk, hogy célba értünk. Benne van a BOOK még akkor is, ha nem is a könyv jelentésében, és mint logó a sloth, azaz lajhár, rögtön beugrott. Innen már könnyen ment, és eddig a lajhárunk nagy szeretetnek örvend az érdeklődők körében

Hányan vagytok a csapatban és mit lehet rólatok tudni.

BAS: Itt valószínű szűkszavúbbak leszünk, mint elvárhatnátok, de mi azt szeretnénk, ha a dobozaink beszélnének rólunk és a személyünk ne legyen a marketing része. Így megőrizhetjük teljesen a magánéletünket, amit mindenképpen szeretnénk. Manapság nagyon nehéz a munka és a magánélet egyensúlyát megteremteni, mi ezzel azért még próbálkozunk. A csapat jelenleg 3 nagyon motivált és eltökélt tagból áll, 2 lány és 1 fiú. Három különböző háttérrel és végzettséggel a hátunk mögött, így egészítjük ki egymást.

Mióta készítettétek elő ezt az egész dolgot?

BAS: Az eredeti ötlet már régebbi, legalább egy éves, de aktívan körülbelül 2 hónap alatt jutottunk el a jelenlegi állapotig.

Miért imádják a könyvmolyok az ilyen meglepetés csomagokat?

 

BAS: Az emberek többsége szereti a meglepetéseket. Egy ilyen dobozzal minden hónap egy mini karácsony. Nem tudhatod, mi lesz a dobozban, csak azt, hogy a doboz készítői minden megtesznek, hogy örömet szerezzenek. Olyan aláírásokhoz, tárgyakhoz juthatnak hozzá, amihez amúgy nem. Az ilyen dobozok (ez az első dobozban látható is lesz, a minta dobozban még nem) egyedi termékeket is tartalmaznak, amihez nem juthatsz hozzá az amazonon, vagy az ebayen. És ez olyan plusz értéket ad, ami egy könyvmoly számára, de bárki számára örömet tud szerezni.

Honnan jött az olvasás szeretete?

BAS: Mindannyian nagyon hamar megtanultunk olvasni. Emlékszem az első könyvemre, ami a Világszép Nádszál kisasszony volt Benedek Elektől, és bár csak akkoriban tanultam meg olvasni, egy nap alatt kiolvastam és imádtam. Aztán idővel jöttek a komolyabbak, bár már nem annyira fiatalon, de a Harry Potter láz engem is elkapott. Imádtam a könyveket. Ez például a különbözőségeink ellenére közös az alapítókban, mindenki imádja a Harry Pottert. Az emberek nemcsak azért olvasnak, mert a külvilággal nincsenek megelégedve, hanem azért, hogy új világokat is megismerhessenek. Ahogy utazni sem azért utazik az ember, mert nem szereti a hazáját. Az olvasással – bár közhely – de kinyílik egy végtelen világ számunkra. Annyi csodálatos könyv van, hogy nálunk is gyakran az ágy mellett sorakoznak a jobbnál jobb könyvek, és néha a választás lehetetlen. Hasonlóan kell majd tudnunk választani a dobozba kerülő könyvek terén is. Az sem könnyű, de hónapokkal előre dolgozunk.

Melyik volt az első nagyhatású könyv számunkra?

BAS: Körkérdés eredménye:  Harry Potter, Erich Kästner – Két Lotti, Nemere István – Műkincsrablók a kisbolygón. Ezt én a mai fiatalokkal is elolvastatnám. Szerintem, ha nem magyar író írta volna, világhíres lehetett volna ez a könyv, illetve a sorozat, aminek ez egy darabja. De manapság kevesen ismerik.

A fenti példák is jól mutatják az alapítók közötti korkülönbséget is. De ez pont, hogy a csapat előnyére válik.

Kedvenc író:

BAS: Ez nagyon nehéz kérdés, mert nagyon sok számunkra kedves és kedvenc író van. Nem szeretnénk kiemelni most senkit.

Kedvenc műfaj: Romantikus könyvek és a Fantasy. De szeretjük a mostanában újra divatos Thrillert is

Mit olvastok jelenleg? 

BAS: Ez titok, mert megjelenés előtti könyveket és nem szeretnénk a meglepetéseket semmiképp sem elrontani.  🙂

Köszönjük a lehetőséget!

Mi pedig köszönjük a válaszokat, és már kíváncsian várjuk a dobozt!

Ti pedig, ha kíváncsiak vagytok az első mintadoboz tartalmára, akkor figyeljétek oldalunkat október 13-án!  

Kritta

2018-05-22T10:55:13+00:00