Contact Info

Kedvenc Agave borítóim

Már régóta terveztem egy hasonló jellegű cikket és az Agave hét szuper időpontnak bizonyult hozzá. 🙂

Az Agave Könyvek jóvoltából sok gyönyörű könyvhöz jutottam már hozzá, mindegyik egytől-egyig szinte kiabál, hogy “vegyél meg!”. Nem tudom eléggé dicsérni a tervezőket, grafikusokat és a többieket, akik a könyvek külsején dolgoznak. Látszik, hogy rengeteg munkát fektetnek bele abba, hogy nem csak a regények belső értéke legyen tökéletes, hanem a külső részük is felkeltse a figyelmet, és a könyvmolyok azonnal lecsapjanak rájuk.

Az utóbbi időben számos nagyon szép borító megjelent, hibátlan kivitelezésben. Lássuk, számomra melyek voltak a legjobbak, és miért.

1. Korábban már említettem egy cikkemben, hogy nálam Nick Cutter – A Falka című regény nyerte el az “év könyve” címet 2016-ban. Nem meglepő hát, hogy rögtön az első helyen szerepel itt is, hiszen nem csak a története és karakterei voltak csodásak, hanem a borítója is.A sziget, és a róla lefolyó vér sejteti velünk, hogy ez nem egy vidám sztori. Nem bonyolították túl a regényt különös ábrákkal, nem egy személyt emeltek ki, hanem pontosan a lényeget.
Ez a cserkészekről szóló horror regény minden műfajkedvelőnek könnyedén a kedvencévé válhat. Megvan benne minden, amire vágyhatunk. Ötletes, egyedi és hátborzongató történet.
Ettől a horrortól ne azt várd, hogy nem fogsz tudni éjjel aludni, hanem azt, hogy nappal sem tudsz majd nyugodt lenni. Hiába a lámpa, hiába a fény, hiába a társaság, nem fog segíteni! Az elmédbe fog beférkőzni –oda ahonnan nehezen tudod kiszedni –, ráadásul jó mélyre…

Nálam mindenképpen várólistás az író új regénye: A Szekta.

2. George Lucas neve mindenkinek ismerős. Talán nem mondok vele újat, mert biztosan sokan találkoztatok már a Star Wars csodálatos borítójával, az Agave jóvoltából. Ódákat tudnék zengeni róla, hogy mennyire ízlésesen, mennyire ötletesen sikerült. Mind színekben, mind grafikában messze túlszárnyalják bármelyik másik kiadást. Egyszerűen tökéletes munka.

3. Az Alvó óriásokhoz sajnos még nem volt szerencsém, de mindenképpen figyelemre méltó a kinézete. Hívogató, és felkelti az érdeklődést. A témát egyből le tudjuk szűrni belőle, csalogat és szinte azonnal olvasásra hív. Szintén egy nagyon szép munka eredménye.

Tartalom hiányában, itt van egy idézet a fülszövegből, hogy kedvet kapjatok hozzá:

“Deadwood, ​Egyesült Államok: egy kislány oson ki sötétedés előtt kipróbálni az új biciklijét, hirtelen azonban eltűnik a lába alól a talaj. Egy mély veremben ébred, miközben a mentőcsapat épp ereszkedik le érte. De azok, akik a gödör pereméről néznek le rá, valami sokkal különösebbet látnak egy egyszerű kislánynál…”

4. Richelle Mead – Georgina Kincaid sorozata is elég ismerettségnek örvend. Az Agave 2012-ben jelentette meg az első regényt, amelyhez még egy kisebb posztert is be lehetett szerezni. Egyértelműen nagyon jól sikerült borítókról beszélhetünk ennél a műnél is. A betűk talán kicsit háttérbe szorultak, de ezt meg lehet bocsájtani az igényes rajznak, amivel a regény kecsegtet minket. Nem csupán a fekete-fehér színkombináció a megnyerő, hanem a főhősről mintázott grafika is remek kedvcsináló.

Az író a szukkubuszok világába kalauzol el minket, és stílusa rengeteg rajongót vonzott magához.
Az írónő másik ismert sorozata: A vámpírakadémia

5. Az utolsó megemlítésre váró borítók pedig a Varázslók-trilógia.

Próbálták megtartani azt a hatást, amit az eredeti borítóknál akartak elérni, mégis sikerült valami teljesen újat és nagyszerűt alkotni. Mindenképpen érdekes gondolatokat váltanak ki az emberből a képek. A témát itt is egyből értjük, van egy elképzelésünk arról, hogy miről is szólhat a tartalmuk. A színvilág is enged egy kis betekintést a történetbe, kellemes, nagyon finom hatást keltenek, mégis tudni lehet, hogy egy komor világ lakozik bennük.

A könyvekből filmsorozat is készült, érdemes belenézni a könyvek elolvasása után.

Köszönöm a figyelmet! További borítókért látogass el az Agave Könyvek honlapjára!

GeniusMerielle

2018-05-22T10:55:14+00:00