Contact Info

Egy jó könyv – egy jó ok az ismerkedésre

Ezzel a szlogennel hirdette meg a Miskolci Egyetemi Könyvtár, Levéltár, Múzeum legújabb programját, a Könyvtár Randit. A Valentin napi ismerkedésre minden szingli egyetemistát szeretettel vártak a szervezők.

Az est Korányi Mariann moderálása mellett zajlott, és nagy érdeklődés övezte. 15 fiú és 15 lány vett részt rajta, köztük az Egy Maszk drámaműhely tagjai is. A bemutatkozás után mindenki választott egyet a középre helyezett könyvekből, így alakultak ki a későbbi beszélgetőpartnerek. De először játékos lazító gyakorlatok következtek, majd körbe rendeződve folytatódott az ismerkedés, ami lehetőséget biztosított arra, hogy mindenki mindenkivel válthasson pár szót. A párcseréknél elhangzott egy irányadó kérdés, amelyre a lányok, a következőre pedig a fiúk válaszoltak. Bár az időt rövidnek tartották a résztvevők, de ez azt is megmutatta, hogy mindenki nyitottan és bőbeszédűen állt a feladathoz.

Az elején még sokan izgultak, nem tudták, mire is számítsanak, de már az első feladat után érezni lehetett, hogy feloldódott a hangulat. Volt lehetőség a könyvtár által biztosított zsákbamacska-kötetek közül választani, mégis nagyon sokan saját könyvvel érkeztek. Így adta magát a következő feladat: megkeresni a választott könyv tulajdonosát, majd a második körben a sajátunkat. Ezután jöttek a kérdések azzal kapcsolatban, hogy miért pont az a kötet van nálad? Sokan megtalálták ezáltal a közös hangot, de voltak, akik egészen más témában találtak kimeríthetetlen forrást.

Az est végére annyira belemelegedtek a résztvevők, hogy alig akarták lezárni a beszélgetésüket. A közbeiktatott szünetben is folyt a csevej, még talán néhány randi vagy számcsere is leszerveződött. Ekkor dőlt el, hogy mennyire sikeres az este: vajon lesz-e, aki kihasználja a szünetet a menekülésre vagy mindenki jól érzi magát? Egyetlen lány érezte úgy, hogy neki ennyi elég volt, de a párja így sem maradt beszélgetőpartner nélkül. Zárásként ajándéksorsolás következett, amelyben szív alakú tortát, kétszemélyes vacsorát, kuponokat, édességet, könyvet és pezsgőt nyerhettek a hallgatók. Mindenki élményekkel gazdagon távozott, és a könyvtár a sikerre való tekintettel tervezi a jövőben újra megrendezni az eseményt, na meg szeretettel várja a résztvevők esküvői meghívóit is!

Evelin

2018-05-22T10:55:14+00:00