“Tudjátok, fogalmam nincs, milyen a szülés, és csak a gondolattól is remeg a térdem, hogy egy nap a kezembe adják majd az én kisbabámat. A következőben leírtakat, mégis ehhez tudom hasonlítani és aki ebben benne van, azt is tudja, miért.”

Olvassuk el Suz’n bloggerina bejegyzését, … aki a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők közösségét építi, és a Kildara Blogger csapatát erősíti 🙂

“Írok már 2007 óta a blogon, de ez anno játék volt csupán. Pár bejegyzés még facebook nélkül, de én tudtam, mi az a blog. Előtte is írtam (naplót, natürlich, ágy alá és szekrény mögé és mindenhová gondosan elrejtve), de ami később következett, arra mondom én, hogy valami. Ami mára kialakult, arra mondom, hogy tényleg valami.
Picadilo CollagejMa rápislantottam a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége (MBBKK) néven futó “kis” közösségemre és azt látom, hogy 2014.március 14-én alapítottam meg az egyletet azzal a megfontolással, hogy végre legyen egy felület, ahol nem a One Direction és a hisztikórban és krónikus nyáltermelésben szenvedő fruskák jelentik a kemény magot, hanem azok az igaziak, akik könyvekről, magukról, receptekről, sorsokról vagy épp szexről írnak. Merthogy a mi kuckónkban már mindből akad. Sőt, még néha körmözünk is vagy épp outfitet mutogatunk. Mert az is kell. És pont a színek kavalkádja teszi ki ezt a csodát.

9 hónapnyi küzdelem és várakozás után ma éreztem azt, hogy révbe értünk. Megszületett a KÖZÖSSÉG – csupa nagybetűvel.
Eddig is kapartam érte, értünk, hogy ha valaki feltesz egy kérdést, mert teszem azt elakad egy pluginnal, akkor inkább a kommentek sokaságába szédüljön bele, mint a szégyenbe, hogy talán olyan butaságot kérdezett, hogy válaszra sem méltatják. Volt pedig mély kuss is, de aztán megjelent az alagút végén a fénysugár: eleinte 1-1 régi motoros felelgetett, mindig ugyanazok. Aztán jött pár új, majd annyi szájbarágás és kifakadás után rájöttek az “újoncok” is, hogy minden ilyen apró tett (komment, lájk, segítségnyújtás) egy hatalmas cél felé visz minket.

Már nem kell könyörögnöm, nem kell fenyegetőznöm – kiraklak a csoportból, ha nem nyilatkozol -, nincs szükség jutalomra és indulatszavakra sem: már majd’ mindenki tudja, hogy az egész értük, értünk van.

Réka, csoportunk egyik tagja, a Habfürdő szerzője posztolt egy listát, a heti opciókról, amit a közösségi összefogás szellemében megtehetnénk, ha akarnánk. Pl: hétfő – két blog fb-oldalának lájkolása.

Továbbgondoltam és ebből jött ki a BHF, azaz a Bloggerek Házi Feladata című sztori.

Bloggerek házi feladata:
A lelkesedés akkora, hogy az elmúlt három órában mást sem csinált a fiókom, mint értesítésekkel bombázott: lájkolták, hozzászóltak, hozzászóltak, lájkolták… Kedvenc és /majdnem/ mindent tudó Richárdom nem kevesebbel “vádolt”, minthogy felrobbantottam a csoportot. Összefogás és aktivitás valami félelmetes erővel söpört végig a társaságon: én is csak pislogtam, hogy mennyire örültek neki, hogy ilyen is lesz.

Aztán az eufória engem is elgázolt: rádöbbentem, hogy kicsit mélyebbre úsztam a tengerbe, kicsit tovább sodort az ár, mint azt eredetileg tervezgettem. Mikor megfordult a fejemben az 1D mentes csoport kialakítása, 10-20 emberre gondoltam, de maximum 100-ra legmerészebb álmaimban is. Azt sem terveztem, hogy ebből végül ötletbombák sora fog robbanni, mint a Balatoni Blogger Találkozó, a Mai kérdés, a BloggerInterjúk vagy a legújabb, Házi Feladat Bloggereknek című játékok.

Privát üzeneteket kapok facebookon és arra kérnek, hogy mondjak véleményt a blogjukról, hogy segítsek a designban vagy, hogy legyek az új csoport adminja.

Főni-nek hívnak, de ha valami szembemegy a szabályzattal, egy embertként taszítják el, lökik ki maguk közül – mire odaérek, volt – nincs.

7-en állnak mögöttem adminként, afféle kis titkos összeesküvőkként és szőjük, szőjük kis társadalmunk egetverő, világmegváltó terveit. Natit például nem tudom beelőzni tag-hozzáadásban: mire jelez a facebook, a tag már bent van, én meg pislogok.

Így vagyunk mi nyolcan: Andi, Árpád, Ildikó, Letti, Nati, Szilvi, Richárd és én.

Én, aki most bőgök örömömben.
Suz’n